iPhone

Styr ljuset med din iPhone

Genom att ladda ner en ”app” till din smartphone kan du reglerera allt ljus från telefonen. Enkelt och smart! Så här går det till steg för steg:

1) Inskaffa en STICK DMX-controller (550001) från LedLab och installera medföljande mjukvara på datorn.

2) Skapa dina ljusshower i datorn. Du väljer själv vilken knapp på STICK som ska användas till respektive program. Hela 200 st program kan sparas samtidigt, fördelat på upp till 25 st olika zoner. För varje zon (ljusgrupp) som ska styras individuellt behövs ett DMX-interface (550010). Se bild 1, längst ner.

3) Koppla din STICK till datorn och för över programmen. Montera kortet STICK-COM+ på baksidan av STICK och koppla därefter en nätverkskabel mellan COM+ och din trådlösa nätverksrouter. Ladda ner den kostnadsfria appen ”Stick Remote” från app-store och installera denna på din iPhone. Den hittar du här. Koppla upp dig mot nätverket och därefter bör du ha ett komplett styrsystem bild 2, längst ner.

4) Använd din iPhone för att via routern sända en signal till STICK när det är dags att byta ljusprogram. Beroende på effekten på den LED-belysning som ska styras via STICK behövs dessutom ett antal drivdon och controllers. För reglering av vitt ljus används dim-controllers och till färgat ljus används RGB-controllers. Dessa klarar 100-200W per styck.

STICK mjukvara

Bild 1

STICK via nätverk

Bild 2

I följande bild ges en översikt på hur kopplingen mellan STICK och belysning kan se ut: Kopplings-schema DMX